SAMEN LEREN HARDLOPEN

Onder deskundige leiding de techniek leren van het hardlopen? Dat kan bij de startersgroep hardlopen van AV ’56. Al meer dan 1000 mensen gingen je voor. We leren je een techniek die minder belastend is voor het lichaam. Daarnaast is samen lopen gezelliger en geeft het meer motivatie!

Vanaf donderdag 11 januari 2018 begint de startersgroep hardlopen, elke donderdag om 20:00 uur op de atletiekbaan in Goes. Kan je doordeweeks niet? Dan kun je vanaf zaterdag 13 januari meedoen met de zaterdagmorgengroep, die om 9:30 begint in de Hollandse Hoeve.

ERVARINGEN VAN DEELNEMERS

HOE WERKT HET

De starterscursus omvat een programma van twaalf weken. Om de spieren, pezen, banden en gewrichten te laten wennen aan de belasting van het hardlopen, moet dat langzaam worden opgebouwd. In de eerste weken wordt er twee keer per week getraind. Pas later in het programma wordt het aantal trainingen per week verhoogd. Tijdens de wekelijkse groepstraining wordt er niet alleen gewerkt aan conditieverbetering maar wordt er vooral veel aandacht besteed aan lichaamshouding en looptechniek. Ook belangrijk is het sociale aspect. Doordat je loopt in een groep met starters kun je elkaar veel beter motiveren dan wanneer je voor jezelf loopt.

OPBOUW

De eerste groepstraining wordt gestart met een presentatie in de kantine van AV’56 waarin wordt uitgelegd hoe het programma werkt en waarbij advies wordt gegeven op het gebied van kleding en hardloop-schoeisel. Daarna wordt er geoefend op houding en op de basis van het lopen. De groepstrainingen duren ongeveer een uur. Na de eerste training krijgt iedere deelnemer een schema met daarop ‘huiswerktrainingen’. Deze trainingen zal de cursist zelf moeten doen op basis van dit schema. De eerste zes weken wordt er, naast de gezamenlijke baantraining, één keer per week individueel getraind. Vanaf week zeven zal dat worden uitgebreid naar twee keer per week. Uiteindelijk wordt in de laatste week geprobeerd om een half uur aan één stuk te lopen”.

WAAR

De starterstrainingen op de donderdagavond worden gegeven op de atletiekbaan in Goes. Het voordeel van de atletiekbaan is een verlichte en veilige omgeving. Ook als je een keer een rondje wilt overslaan dan is dat geen probleem.

De starterstrainingen op de zaterdagmorgen vinden plaats in recreatiegebied de Hollandse Hoeve.We verzamelen op de parkeerplaats bij de VierLinden.

Als je een keer niet kunt op donderdag, dan ben je op zaterdagmorgen welkom in de Hollandse Hoeve. Andersom als je op zaterdag niet kunt dan ben je op donderdagavond welkom op de baan.

Routebeschrijving naar de atletiekbaan.

Routebeschrijving naar de Vierlinden

WANNEER

Elk jaar zijn er 3 startmomenten om te beginnen met hardlopen: in januari, april en september begint er steeds een cursus. De eerstvolgende doordeweekse cursus begint op 11 januari 2018. De trainingen vinden plaats elke donderdagavond van 20:00 – 21:00 uur.  Op de zaterdagmorgen begint de training om 9:30 uur. Naast deze wekelijkse gezamenlijke groepstraining doe je voor jezelf ook nog “huiswerktrainingen” in het weekend of door de week.

Als je een keer niet kunt op donderdag, dan ben je op zaterdagmorgen welkom in de Hollandse Hoeve. Andersom als je op zaterdag niet kunt dan ben je op donderdagavond welkom op de baan.

VOOR WIE

De starterscursus is geschikt voor iedereen vanaf 13 tot 70 jaar. Dus doe lekker mee samen met je dochter/zoon of met je vriend(in). Ook oudere deelnemers zijn van harte welkom. Je bent nooit te oud om te beginnen met hardlopen. In het verleden hebben 60plussers deze cursus met succes volbracht. Je kunt met deze cursus meedoen ook al heb je geen conditie.
Heb je in het verleden een blessure gehad en je weet niet zeker of je dit wel aan kunt? Als je niet probeert dan weet je het niet. Onze methode leert je de juiste techniek om blessurevrij te kunnen hardlopen. Als het dan toch niet lukt dan krijg je je geld terug.

KOSTEN

Deelname aan de starterscursus op donderdagavond kost €50 (zaterdagcursus €45).  Gebruik daarvoor de inschrijfknop op hieronder. Heb je in het verleden al eens aan deze cursus meegedaan maar wil je nog een keer meedoen? Dan krijg je een korting van 20%. Vraag daarvoor de kortingscode via het contactformulier. Leden van AV ’56 doen gratis mee.

INSCHRIJVEN

MARJOLEINE BLOGT OVER DE STARTERSCURSUS

BEDRIJFSGEGEVENS

Bedrijfsnaam: Zeeland Running
Adres: Johnsonlaan 46 Goes (geen bezoekadres)
K.v.K. 57701326

CONTACT

06-41841118